Teambuilding

Hoe organiseert u het perfecte teambuilding uitstapje?

Teambuilding is voor bedrijven uitermate belangrijk om de onderlinge sfeer in het bedrijf of van een bepaalde afdeling te verbeteren. Hoewel veel collega’s ongetwijfeld goed met elkaar overweg kunnen, werken er in een bedrijf mensen die elk hun eigen karakter en eigenaardigheden hebben. Dit kan soms tot wrevel leiden, terwijl als men elkaar wat beter kent, het achteraf allemaal wel mee kan vallen. Personeelsuitjes helpen om de onderlinge sfeer te verbeteren en om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Dit kan een gezellig ontspannen uitje zijn, maar optimale teambuilding bereikt u met groepsactiviteiten.

Wat zijn de voordelen van teambuilding?

Doordat collega’s elkaar tijdens een bedrijfsuitje beter leren kennen, kan dit verschillende positieve effecten op de bedrijfsvloer opleveren. Collega’s bouwen onderling een betere vertrouwensband met elkaar op en niet zelden ontstaan er hier hechte vriendschappen door. Dit heeft ook effect op het gehele team. Als team of afdeling staat u veel sterker en kunt u uitdagingen beter aan. Daarnaast geeft een goede band onderling positieve energie, wat omgezet wordt in een betere productiviteit. Men hoeft immers geen tijd meer te besteden aan de onderlinge meningsverschillen of ruzies. Ook bepaalde stereotypen die medewerkers over elkaar hebben worden tijdens een teambuildingsdag ontkracht, zodat er ineens heel anders en meestal op een positieve manier naar elkaar gekeken wordt. Collega’s zullen elkaar anders bekijken en meer respect en begrip kunnen opbrengen voor elkaars functie. En niet alleen voor de vertrouwensband tussen collega’s onderling is teambuilding heel geschikt. De wijze waarop werknemers naar hun leidinggevenden kijken zal veranderen. Vooral als een leidinggevende op afstand van zijn of haar medewerkers staat, is een teamdag de perfecte dag om op gelijkwaardig niveau komen te staan met de medewerkers. Dit zal ook tot uiting komen op de werkvloer. Werknemers zullen het idee hebben dat de leidinggevende beter bereikbaar is, zodat ook de communicatie op diverse niveaus zal verbeteren.

Hoe kunt u het beste een teamuitje organiseren?

Als u teambuilding activiteiten wilt organiseren dan is het belangrijk om dit ruim van te voren in te plannen. Wanneer u het teamuitje pas op het laatste moment gaat inplannen, levert dit alleen maar stress op en ook uw collega’s zullen hier niet blij mee zijn. U krijgt dan ook meer tijd om met uw collega’s te overleggen, want de meningen over groepsuitjes zullen altijd verdeeld zijn. Vooral over hoe een dergelijke dag eruit moet zien. Wordt er een rustig uitje ingepland of juist een actief uitje? De praktijk wijst uit dat actieve uitjes veel beter zijn om elkaar beter te leren kennen, dan enkel een restaurant bezoeken. Uiteraard moet u rekening houden met uw budget. Vooral in grotere bedrijven zullen managers van de verschillende afdelingen hiervoor een budget ter beschikking hebben. Als u het uitje binnen het budget houdt, zult u achteraf nooit voor verrassingen komen te staan. Hoewel u waarschijnlijk niet alles aan uw collega’s wilt verklappen, is het wel verstandig om medewerkers van bepaalde zaken op de hoogte te stellen. Zo kunnen medewerkers bijvoorbeeld rekening houden met bepaalde kledij dat bij de teambuilding activiteiten gedragen moeten worden. Plan de dag ook goed in. Vooral als er meerdere activiteiten gaan plaatsvinden, is voldoende tijdsmarge tussen de verschillende activiteiten wel noodzakelijk.

Laat de organisatie van uw team event uitbesteden

Als u niet goed weet hoe u een teambuilding uitje kunt organiseren, dan kunt u dit ook Summit Events uitbesteden. Wij hebben ruime ervaring in het organiseren van personeels- en afdelingsuitjes en teambuilding events. Wij zullen u diverse volledig georganiseerde dagprogramma’s voorleggen. U kunt op basis van uw wensen en uw budget dan een goede keuze maken en u hoeft zich verder niet meer bezig te houden met de organisatie hiervan. Wij organiseren teambuilding uitjes in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Breda, Nijmegen, Almere en Eindhoven.

Geïnteresseerd?

Benieuwd wat Summit Events voor uw teambuilding event kan betekenen? Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.