relatiedag-klantendag-event-evenement-L00

"Customer satisfaction is worthless. Customer loyalty is priceless."

Relatiedag

Wat is een relatiedag?

Een relatiedag (ook wel klantendag) is een kans om op ongedwongen manier jouw externe relaties – jouw klanten, leveranciers en andere genodigden – te bedanken voor hun loyaliteit. Dit versterkt de persoonlijke banden en zorgt ervoor dat de zaken in de toekomst ook soepel verlopen. Bovendien heeft een onvergetelijke dag/avond het effect dat uw bedrijf op een positieve manier herinnerd wordt: een uitstekende marketingstrategie dus.

Door de verandering van context kunnen jij en jouw klanten elkaar buiten het zakendoen leren kennen. Het is namelijk goed voor relaties om eens van toon te veranderen en ook van zakelijke relaties is het essentieel een aantal persoonlijke feitjes te weten. Het hoofddoel is dus niet om meer conversies te genereren, maar om de relaties te verstevigen. Wel is zo’n dag een goed moment om klanten op een feestelijke manier te informeren over bijvoorbeeld een nieuwe koers, diensten of producten binnen het bedrijf.

Een relatiedag organiseren in enkele stappen

Een bedrijfsevenement organiseren vergt altijd meer tijd dan gepland en het is makkelijk om hierin stappen over te slaan. Daarom volgen hieronder enkele tips om jouw evenement tot een succes te maken.

  • Stel vast wie jouw grootste klanten zijn. Denk erover na wat activiteiten zijn die passen bij hun leeftijd en interesses.
  • Een relatiedag is een investering waarvan je de resultaten niet meteen de volgende dag zult merken. De kans is groter dat het effect zich op onmeetbare manier (mond-tot-mond reclame en vergrootte goodwill etc.) afspeelt. Een strak budget zorgt ervoor dat je niet meer spendeert dan nodig.
  • Stel een feestcomité samen. Je hebt vast werknemers die zin hebben om een paar uur per week met iets feestelijks bezig te zijn. Misschien hebben zij wel ervaring met het organiseren van evenementen. Stuur een interne e-mail rond met een uitnodigende oproep. De leden kunnen samen brainstormen.
  • Kies een originele locatie. Niets is zo sfeerbepalend als de locatie van jouw evenement. Wat dacht je van een leuke rondvaart, een feest op het strand of een rooftop party? De locatie is de context van jouw relatie evenement en zorgt ervoor dat jouw gasten in hun party persona op kunnen gaan.
  • Kies een activiteit. Niets breekt het ijs sneller dan een activiteit, maar kies wel een activiteit die past bij jouw klanten. Beachvolleybal is leuk voor een jong publiek, maar ouderen zullen zich eerder verheugen over een flitsend optreden.
  • Stuur een leuke uitnodiging. Een uitnodiging moet de aandacht trekken. Een flyer moet op zijn minst leuk vormgegeven zijn. Beeld is belangrijk. Voeg zeker foto’s toe of overweeg een leuke videoboodschap op te nemen.
  • Zorg ervoor dat jouw klanten de locatie goed kunnen vinden. Een leuke banner is een goed idee om te signaleren waar de locatie is, en een kans om jouw logo nog eens goed onder de aandacht te brengen.
  • Vergeet de catering niet! Een klantendag organiseren, kun je niet zonder lekker eten en feestelijke drankjes.
  • Een geschenk aan het einde is een souvenir, maar ook een bedankje. Dit hoeft niet groot te zijn, maar wel charmant. Een leuk T-shirt of een mok met een leuk design zijn vaak al voldoende.

Schakel Summit Events in voor het ideale relatie event

Ontbreekt jou de zin of het personeel om zo’n dag te organiseren? Of weet je niet waar te beginnen? Schakel dan evenementenbureau Summit Events! Zo kunnen jij en jouw werknemers zich focussen op het werk. Summit Events heeft meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren van originele zakelijke evenementen op inspirerende locaties. Summit Events heeft een groot netwerk aan verzorging van het geluid, de catering en we beschikken over een database met top (feest)locaties.

Meer informatie relatiedag

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw relatiedag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en denken graag met je mee. Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.