Strandevenementen Nederland

Strandevenementen organiseren in heel Nederland

Op het strand valt veel meer te beleven dan alleen zwemmen, luieren in de zon of ontspannen op het terras van een hippe strandclub. De Nederlandse stranden zijn door het zachte zand en brede vorm perfect voor diverse strandevenementen. Ga bijvoorbeeld blokarten of kitebuggyen tijdens een strandevenement met collega’s, klanten of uw vriendengroep. Langs de hele Nederlandse kust kunt u terecht voor leuke en actieve strandevenementen.

Voor wie zijn strandevenementen geschikt?

Evenementen op het strand, zoals blokarten, kitebuggyen, powerkiten of leuke en uitdagende beachgames, zijn geschikt voor deelnemers van alle leeftijden. Zo kunt u bijvoorbeeld een evenement organiseren voor een kinderfeestje, als teambuilding/personeelsactiviteit of als activiteit tijdens een vrijgezellenfeest of vriendenweekend. Summit Events stelt een programma samen waarin iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Tijdens een activiteit aan de kust leert u uw collega’s, opdrachtgevers of familieleden van een verrassende kant kennen.

Waar kunt u uw strandevenement in Nederland organiseren?

Het maakt eigenlijk niet uit waar in Nederland u vandaan komt, want u kunt langs de gehele kust terecht voor een gezellig evenement op het zand. Populaire locaties om te blokarten zijn onder andere de stranden van Wijk aan Zee, Zeeland, Texel, Zandvoort, Noordwijk en Scheveningen. Wat u nodig heeft is een breed zandstrand met een harde ondergrond. Tijdens het blokarten, dat ook wel strandzeilen genoemd wordt, scheurt u namelijk in een klein karretje met een zeiltje en drie wielen over de kuststrook. Het karretje heeft een zitruimte dicht bij de grond, waardoor uw gewicht goed verdeeld wordt en het zwaartepunt laag ligt tijdens het strandzeilen. Hierdoor slaat u niet direct om zodra uw zeil wind vangt. Met de mast in het midden van het wagentje kunt u zelf uw snelheid bepalen en sturen.

Ook kitebuggyen is een zeer populaire activiteit. Bij deze activiteit zit u ook in een karretje met drie wielen en laat u zich leiden door de wind. In plaats van een vaste mast met zeil krijgt u uw kracht echter uit een grote vlieger. Met uw voeten bepaald u de koers, en met de vlieger de snelheid. Tijdens een clinic powerkiten gaat u zonder karretje aan de slag met de vlieger. U leert hoe de kracht zich opbouwt en hoe u de vlieger voor u kunt laten werken. De powerkite is krachtig maar toch voor iedereen toegankelijk. Dit is ook een leuk opstapje naar bijvoorbeeld een kitesurfles, waarbij deelnemers ook altijd eerst moeten leren omgaan met de besturing van een powerkite.

Wat kost het organiseren van een evenement op het strand?

Afhankelijk van de groepsgrootte en de eisen die u stelt aan uw strandevenement kunt u bij Summit Events een vrijblijvende offerte aanvragen. Er zijn strandevenementen en uitjes voor ieder budget. Zo kunt u vaak al een ochtend of middag blokarten vanaf €30 per persoon. Voor een groepsuitje is er doorgaans de mogelijkheid om een scherpe offerte op maat aan te vragen. Deze wordt afgestemd op jouw groep en is inclusief privé instructeurs. Doorgaans is het mogelijk om de strandevenementen te combineren met een horeca arrangement, waardoor u naderhand nog gezellig wat kunt eten en drinken met uw groep. Wat dacht u van een gezellige groepsbarbecue? Na inspanning voelt de nodige ontspanning welverdiend.

Geïnteresseerd?

Benieuwd wat Summit Events voor uw strandevenement kan betekenen? Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.