Powerkiten: ervaar de kracht van de wind

Powerkiten

Vliegeren saai? Niet als je gebruik maakt van powerkites! Deze vliegers met dubbele lijnen maken van vliegeren een spectaculaire strandactiviteit voor jong en oud: powerkiten!

NASA Wings

Voor het powerkiten maken wij gebruik van officiële NASA Wings. Het ontwerp van deze vliegers is gebaseerd op de parachutes waarmee NASA de space shuttle afremt. De powerkite is er dus op gemaakt om veel (tegen)kracht te kunnen leveren. Deze activiteit is dan ook de ultieme gelegenheid om kennis te maken met de kracht van de wind.

Powerkiten in Wijk aan Zee

Tijdens een clinic powerkiten bij ons op het strand in Wijk aan Zee legt een van onze instructeurs uit hoe het precies werkt. Daarnaast wordt aandacht besteed aan alle veiligheidsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. Samen met een ‘buddy’ ga je vervolgens aan de slag. Zodra je de basistechniek onder de knie hebt, kan je gaan proberen de zogeheten ‘powerzone’ op te zoeken met de kite. Dit is de range waarin de powerkite de meeste wind vangt, en waar dus de meeste kracht bij komt kijken. Je kan nu zelfs stukjes over het strand getrokken worden! Het powerkiten is dan ook niet overal in Nederland toegestaan. Er zijn speciale kitezones langs de Nederlandse kust geselecteerd, waar Wijk aan Zee er één van is!

Powerkiten | Arrangementen

Wij bieden het powerkiten over het algemeen aan in combinatie met een clinic blokarten in onze Blokart Race Edition. Dit aangezien je bij het kiten de kracht van de wind ervaart, en bij het blokarten de snelheid ervan. Samen vormen deze activiteiten dus de ultieme beach experience.

Voeg je liever een competitief element toe aan je evenement? Dan biedt onze variatie aan teamsporten uitkomst. Na het vrij intensieve powerkiten is een rondje beachgolf de perfecte aanvulling op het programma. Nog niet genoeg gesport? Voeg een uurtje lacrosse toe aan jullie dag, of kijk op onze site voor een overzicht van alle activiteiten!

Meer informatie powerkiten

Benieuwd naar de mogelijkheden om te gaan powerkiten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en denken graag met je mee. Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

powerkiting-vliegeren-finder-findernet-L00
Powerkiten tijdens zonsondergang
Ervaar de kracht van de wind
powerkiting-vliegeren-finder-findernet-L01
powerkiting-vliegeren-finder-findernet-L00
powerkiting-vliegeren-finder-findernet-L01