teambuilding app communication corporate
a Summit ©reation

Teambuilding Apps

Tag(s)
Teambuilding

Teambuilding App van Summit Events

Een team samenstellen is de eerste stap. Echter betekent dat nog niet dat het team ook succesvol zal zijn. In succesvolle teams kennen de teamleden, collega’s elkaar. Om dat te promoten heeft Summit Events een teambuilding app ontwikkeld. Hierdoor leren werknemers elkaar beter kennen. Ze weten beter wat ze van elkaar kunnen verwachten, wat hun sterke en zwakke punten zijn en wat hen bezighoudt in het leven.

Met die kennis kunnen we op een betere manier met elkaar werken. Samenwerken of taken van elkaar overnemen wordt voor allemaal een stuk eenvoudiger. Wat heel belangrijk is op de werkvloer. Er voor elkaar zijn, klaar staan voor die ander en gemakkelijk inspringen waar de ander onbedoeld even een steekje laat vallen.

Knowing me, Knowing you: De-elkaar-beter-leren-kennen-app

Om werknemers elkaar beter te laten leren kennen, heeft Summit Events de teambuilding app ‘Knowing Me, Knowing You’ ontwikkeld. Met K.M.K.Y. leren werknemers elkaar op een meer persoonlijke en informele wijze kennen dan bij een standaard kennismaking evenement. Bij K.M.K.Y. krijgen alle werknemers ruim voor het evenement een vragenlijst voorgeschoteld. Vragen worden in overleg met de werkgever bepaald en kunnen zowel persoonlijk als zakelijk zijn.

  • Wat is jouw favoriete vakantieland?
  • Welk tijdschrift lees je graag?
  • Hoe lang ben je al werkzaam bij de organisatie?
  • Wat is jouw reistijd naar kantoor?

Diverse vragen, onderwerpen die aangepast kunnen worden aan de doelen en wensen van de werkgever.

Teams vormen en bouwen

Op de dag van de teambuilding installeren alle werknemers de app. Automatisch worden zij in een team gedeeld. Tijdens het evenement moeten werknemers (spelers) alle teamleden zien te vinden en van deze personen de door de app gevraagde informatie zien te winnen. Wat is Jan zijn favoriete automerk? Wat is Chantals favoriete keuken? Als een werknemer al zijn/haar teamleden heeft gesproken dan is het level afgerond en kunnen de teams eventueel samen verder in een vervolg level.

Sfeer en afstand met Mooving Minds

In 2020 heeft de wereld een pandemie ervaren. Corona zorgde voor een shut-down van landen. Covid-19 zorgde er voor dat lange tijd enkel thuis gewerkt kon worden. Werknemers zagen elkaar niet meer. Soms weken niet, maar in veel gevallen zelfs maanden niet. Zoom, Microsoft Teams en andere manieren van video bellen vormden de belangrijkste manieren van communicatie.

Hoe kan je in een dergelijke tijd een goede sfeer binnen teams bewaren? Hoe kan je er voor zorgen dat er binding blijft en in het beste geval er zelfs sprake is van teambuilding. Voor dat soort vraagstukken ontwikkelde Summit Events de game ‘Mooving Sinds’.

Mooving Minds is een dagelijkse trivia game die men speelt met smartphones. Deelnemers (lees werknemers) worden ingedeeld in teams, maar hoeven niet met hun team samen te zijn. Men speelt het spel gewoon in de eigen veilige omgeving, maar alle resultaten tellen wel mee voor de teamscore. Teams spelen tegen elkaar, maar communiceren met elkaar. In de game zit een chatfunctie waarmee spelers met elkaar en eventueel zelfs met spelers van andere teams kunnen ‘spreken’. De vragen zijn zeer divers en kunnen aangepast worden aan de bedrijfscultuur.

Meer informatie teambuilding app

Meer informatie over onze services, organisatie, partners en opdrachtgevers vind je op onderstaande pagina’s. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf, Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en denken graag met je mee. Bel direct 088-4249007, of vul een aanvraag- of ‘bel mij terug’- formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Teambuilding 2.0

teambuilding app communication teams

Teambuilding kan ook op afstand

En kan gewoon mensen bij elkaar brengen.

En daardoor teams sterker.